Oktoberskörd från det vilda

MYNTA -verkar kramplösande, stimulerar matsmältning och galla. Motverkar illamående och uppstötningar, verkar slemlösande vid förkylning. Jag torkar den till vinterns te. I olja kan den användas vid värk och massage då den verkar lokalbedövande på muskler och leder.

MASKROS – använd både rötter och blad. Det beska i bladen stimulerar matsmältningen. Rötterna går att äta eller torka till te. Balanserar organen verkar inflammationshämmande – löser upp slagg i bindväven. Olja från blommorna löser upp emotionella spänningar i muskler och bindväv.

NÄSSLOR – innehåller mycket c-vitamin, järn, magnesium. Håller blodsockersvängningar i schack. Stödjer njurarna. Ger lyster till hår och hud, bra vid hudproblem, eksem. I matlagning i pesto eller istället för spenat. Torka till te eller gör pulver till gröna drinkar, hårinpackning och ansiktsmask. Urindrivande, minskar ödem och svullnad – för trögt lymfsystem alltså!!!

Dela blogginlägget

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?