Näring/Recept

Vill du ändra dina matvanor eller är du fundersam över ditt näringsintag?  Anledningen till att se över sin kost kan vara olika.

KOSTINSPIRATION

Idag översvämmas vi av olika dieter och de senaste rönen om vad vi ska och bör äta, vilket kan vara väldigt stressande och en riktig djungel att tränga igenom. Tillsammans kan vi reda ut begreppen och hitta en kosthållning eller justeringar som passar dig, dina förutsättningar och din livssituation. 

Jag vill avdramatisera detta med kosten. Maten vi äter hjälper oss att hålla igång “motorn” som möjliggör för oss att leva ett bra liv. Det får inte bli så att vi lever för att äta, att vi blir fanatiska eller bara ger upp allt för att det är så krångligt och invecklat. Hälsa ska inte vara ett självändamål utan en förutsättning för att leva ett underbart och kreativt liv.

Inspirationssamtal i samband med en behandling kostar 250 kr för 30 min. Det går också att tänka i ett längre perspektiv där jag kan är ditt stöd i en mer långsiktig förändring. Utifrån din situation och dina behov skapar vi något som passar dig. Hör av dig med frågor och funderingar eller boka ett första möte.

BLOMKÅL- & PURJOLÖKSSOPPA MED SMAK AV KORIANDER

Blomkålssoppa1

Ingredienser ca 4 pers

1 purjolök
1 blomkålshuvud
2 msk kokosolja
2 dl grädde (kokos eller vanlig)
1,5 msk örtsalt
1 msk torkade hela korianderfrön
12 dl vatten
1 kruka bladpersilja
2-3 tsk färsk pressad citron
Salt och peppar

Skiva purjolöken och skölj (kan vara sandig, jag använder salladsslunga). Dela upp blomkålshuvudet i små buketter. Fräs purjon på svag värme en stund och sen i med blomkålen. Mortla korianderfröna lätt. I med kryddorna och rör om, sätt på locket och låt allt fräsa under lock en stund (kryddorna får smak i fettet). Häll sedan på vattnet och låt puttra på svag värme i 25-30 min. Mixa med stavmixer. Avslutningsvis i med grädde, bladpersilja och citron. Mixa igen och låt koka upp. Salt och peppar efter behov, späd med mer vatten om det behövs. Konsistensen på soppan är en smaksak. Personligen gillar jag inte när den är för tjock.  

Bon appétit!

OM RECEPTEN

Alla recept är antiinflammatoriska, lektinfria, sockerfria och oftast lakto-ovovegetariska. Det kan förekomma recept med kött eller fisk men då med förslag på vegetariskt alternativ. Alltid naturliga råvaror helst i säsong (om möjligt ekologiska), livsmedel utan innehållsförteckning så långt det är möjligt. Och de ska vara enkla och gå relativt snabbt att laga. 

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?