Behandlingar

behandlingar

Att ta hand om sin hälsa inbegriper många delar. Att gå på massage är en. Fördelarna är väldigt många, läs mer under respektive behandling.

Boka ett möte där vi gör upp din unika plan till bättre hälsa eller varför inte optimal hälsa. Vi utgår alltid ifrån din livssituation och dina förutsättningar.

Alla behandlingar går att kombinera, utifrån det holistiska synsättet om hela människan. Hör av dig så hittar vi något som passar just dig eller boka direkt under “Kontakt/Boka”.

Ordet holistisk/holism betyder helhet, hel, odelad. Ett holistiskt synsätt på livet och hälsan innebär att man ser på sig själv som en hel varelse där allt hänger samman. Man ser helheten och förstår delarna i relation till helheten.

KLASSISK MASSAGE​

Muskulära spänningar kan bero på mycket tex dålig arbetsställning, monotont arbete, fysisk ansträngning, stress och känslor. Dessa spänningar kan i sin tur leda till besvär och smärtor i kroppen, huvudvärk, stelhet, sömnsvårigheter, yrsel, tinnitus och domningar. Massage påverkar skelettmuskulaturen, blodcirkulationen, lymfcirkulation, nervsystemet och hormonsystemet bl.a. Musklerna blir smidigare och mer elastiska, näringsupptag och återhämtning ökar, bindvävsbildning motverkas. Blodcirkulationen ökar, kapillärerna vidgas och fler kommer till användning, temperaturen i muskulaturen ökar.

Massagen har en reflexmässigt lugnande effekt på nervsystemet, viss smärtlindring kan uppnås genom stimulering av tryck och beröringsreceptorer och blodtrycket påverkas positivt. Massage har en mycket positiv effekt på vårt hormonsystem då den ökar frisättningen av oxytocin (lugn o ro), ökar utsöndringen av endorfiner (ökat välmående, mindre smärta) och minskar utsöndringen av stresshormoner. Med regelbunden massage får man också vackrare och mjukare hud. Huden är kroppens största organ och vårt yttersta skydd mot omvärlden. 

 • Behandlingstid Pris
 • 30 min 550 kr
 • 60 min 950 kr
 • 90 min 1300 kr

LYMFMASSAGE

Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar och cirkulationssystem. När lymfsystemet blir trögt eller stagnerar kan många olika symtom uppstå såsom svullnad i någon kroppsdel (ödem), vätskeansamling, trötthet, infektionskänslighet, övervikt eller problem att gå ner i vikt, huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter, allmän stelhet och värk i kroppen, smärta runt revbenen, sendrag, kramp, hälsporre/svullnad runt hälsenan osv.(listan kan göras lång). Orsaken kan vara allt från stress/oro till reella skador som orsakat ärrvävnad, operationsärr/vaccinationsärr osv. Vid en lymfmassage hjälper vi systemet att komma igång och rensa ut gifter, främmande ämnen och restprodukter. Det bildas hela tiden ny lymfvätska men vad vi vill åstadkomma med massagen är ett förbättrat flöde så att gammal vätska kommer tillbaka till blodbanan och genom kroppens reningssystem. Lymfnoderna ligger under huden så beröringen är relativt ytlig och mjuk i jämförelse med en muskelmassage. Smärta kan förekomma på vissa ställen där det är mycket stagnationer. Koppor används om det behövs för ytterligare effekt samt för att komma ner på djupet vid fibroser och stagnation. Här görs alltid en avvägning vad som är möjligt, vilket också kan variera från gång till annan. Systemet är väldigt känsligt för stress och dålig andning. En god början till ett fungerande system är alltid att dra ned på stressen (inre och yttre), andas rätt och lagom fysisk rörelse.

Tips och råd om hur man själv kan uppnå och behålla ett friskt lymfsystem ingår i behandlingen. I början bör man ta regelbundna behandlingar för bästa effekt, 1 gång i veckan i 3-4 veckor är att rekommendera, sen räcker det med behandling några ggr per år såklart beroende av hur mycket tid som läggs på egenvård.

 • Behandlingstid Pris

Energimassage med eteriska oljor

Örter är fantastiska och har använts av människan i urminnes tider för läkning och välbefinnande. Jag blandar en olja efter behov och önskemål, den kan vara lugnande, värmande, upplyftande, energigivande osv.

Massagen påminner om klassisk massage men med längre drag och inte lika mycket muskelbearbetning. Oljan tränger in på djupet och sinnena påverkas av örtens specifika egenskaper och doft.

 • Behandlingstid Pris
 • 90 min 1350 kr

ANDNINGSTERAPI MED LOTORPSMETODEN

 • Behandlingstid Pris
 • 60 min 950 kr
physiotherapy-567021_640

Har du problem med din andning, upplever du att det är tungt att andas, att det känns svårt att få luft, blir du lätt andfådd eller lider du av astmaliknande symtom? Under stress (stressorerna kan vara många och olika) slutar vi andas naturligt, vi andas med den övre delen av bröstkorgen, höjer och spänner axlarna bl.a. När vi andats så under en längre tid stelnar bröstkorg, revben och diafragman till. Lotorpsmetoden går ut på att öka rörligheten i bröstkorgen (thoracal mobilisering) att ge plats åt lungorna så de kan expandera till sin fulla potential, att få loss spänningar i de accessoriska andningsmusklerna, (det är de muskler vi tar till för att hjälpa till med andningen vid stressade situationer) och att aktivera/återkoppla diafragman i vår andning. Diafragman hjälper även till att massera våra inre organ och tarmar.

Behandlingen innefattar ett enkelt andningstest (PEF), mätning av bröstkorgen före och efter behandlingen, massage, töjningar samt andningsövningar. För bästa effekt bör man upprepa behandlingen några ggr samt att mellan tillfällena utföra givna andningsövningar hemma. 

Läs mer på http://lotorpsmetoden.se

KINESISK KOPPNING

Inom den traditionella kinesiska medicinen använder man koppning för att få igång stagnerad energi.

Qi är livskraft och för att vi ska kunna hålla oss friska är det viktigt att Qi kan cirkulera utan hinder i våra kroppar.

Vid koppning sätts Qi i rörelse, flödet av Qi och blod regleras, porer i huden öppnas och patogena faktorer ges möjlighet att elimineras.

Koppning är väldigt effektivt vid muskelspänningar och för att komma ned på djupet i bindväven vid stagnationer

 • Behandlingstid Pris
 • 45 min 750 kr

Koppning och massage

 • 60 min 1000 kr

Koppning och massage

 • 90 min 1350 kr

andlig och sprituell energihealing

Allt är energi som ska flöda fritt men vi motarbetar ofta detta fria flöde vid stress, negativa tankar, turbulenta känslor, sorg osv.

Vi lär oss tidigt i livet att anpassa oss efter normer, omgivning, familjemönster och vad andra ska tycka om oss. Vi stänger av kontakten med vårt inre och sanna jag. När vi gör det uppstår stagnationer och blockeringar i vår energikropp som tar sig uttryck fysiskt, känslomässigt och mentalt.

Syftet med en healingbehandling är att medvetandegöra dessa blockeringar för att kunna frigöra sig från dem och påbörja läkning och förändring. Under och efter en behandling kan man känna sig harmonisk och tillfreds som vid en massage eller meditation. Det kan också bli känslomässigt, men känslorna behöver komma upp till ytan för att vi ska kunna släppa taget om dem.

Den egna inre kraften till självläkning väcks när vi med ärlig intention och kärlek till oss själva bjuder in till helande. Min roll är att vara kanalen som förmedlar energi som rensar och balanserar ditt system, detta sker både genom fysisk beröring och runt om dig i dina energifält. Behandlingstiden inkluderar efterföljande samtal under vilket jag förmedlar de budskap jag fått till mig.  Jag arbetar även via kort och kristaller. 

 • Behandlingstid Pris
 • 60 min 950 kr

healingmassage

Här kombineras healing och massage. Utgångsläget är healingen, energiblockeringarna i den fysiska kroppen får visa vägen var och hur massagen skall ges.

 • Behandlingstid Pris
 • 60 min 950 kr
 • 90 min 1300 kr