Orealistiska planer för en sommar

Detta blir min första blogg, min plan var tidigare att det skulle ligga en ute redan innan semestern plus ett nyhetsbrev.

Jag hade också stora planer över allt jag skulle åstadkomma denna sommar, plugga in alla distanskurser och lite till, sortera allt studiematerial, skriva och ändra på min hemsida, träna, gå upp tidigt och dricka gröna drinkar varje morgon. Och sen alla de där andra sakerna som hör sommaren till som att umgås med familj och vänner, bada, resa osv……  Jo så måste jag jobba lite också däremellan. Som ni ju såklart fattar, helt orealistiskt.

Det blev ingenting av något förutom det där som hör sommaren till. Men en olustkänsla fanns där hela tiden, ett dåligt samvete som gnagde över alla planer som sakta falnade ju längre sommaren gick. Men varför blev det så här?

Jo mitt ego hade varit där och planerat åt mig igen. När jag nu ser tillbaka så känner jag så väl igen detta prestationsbaserade mönster.  Planer och förhoppningar som förvisso bara jag känner till och som bara existerar i mitt eget huvud går om intet och jag står där med dåligt resultat eller inget resultat alls. Känslorna dålig och otillräcklig infinner sig, de känner jag igen så det känns tryggt och så får jag chans att slå lite på mig själv igen. Men nu är jag färdig med detta beteende, det är medvetet identifierat, belyst och nedtecknat svart på vitt. Det kan försöka göra sig påmint igen men då får det inte chans att ta plats.

I höst blir min läxa att lära mig strukturera och planera realistiskt med omtanke om mig själv. Jag tycker ju om att ha mycket att stå i och när det händer nya saker men det är det där med balansen, så svår att hitta och väl hittad att hålla.

Den senaste veckan har varit turbulent energimässigt och idag har vi fullmånen här. Jag har haft det jobbigt både fysiskt och mentalt men nu har det klingat av, skönt.

Det stärker jag upp med en meditation ikväll mellan 19:00-20:00. Det är bara att vara med för den som vill, där du befinner dig såklart. Du behöver inte sitta hela timmen, ge den tid du har till förfogande om det så bara är några minuter. Är du bland andra människor så skicka en tanke. Jag ska försöka hålla distansmeditationer lite då och då i höst. Meddelar med mer framförhållning nästa gång.

Varma Hälsningar / Maria

Dela blogginlägget

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?