Recept – Äppel- kokoskompott

Hade en burk öppnad kokosmjölk i kylen som behövdes tas tillvara, då blev denna till. Så enkelt och gott. Till 2-4 personer.

2 äpplen med skal och kärnor
2 dl kokosmjölk
Färsk ingefära
2 kanelstänger
Kardemummakärnor hela, skala och plocka ut kärnorna
Kryddnejlikor
Ev. nötter

Skär äpple och ingefära i tärningar, koka i kokosmjölken tillsammans med kryddor i ca 20-30 min.

FAKTA
Äpplena (särskilt skal och kärnor och tillagade) innehåller naturligt PEKTIN – ett vattenlösligt fiber som sväller till gelé i tarmen. Pektinet ger ett stabilare blodsocker, sänker kolesterolet, hjälper och rensar tröga magar och verkar antiinflammatoriskt. Andra frukter och bär med naturligt pektin – krusbär, plommon nypon, päron och citrusfrukter. Ät gärna det vita innanför skalet på apelsinen då det är där det mesta av pektinet sitter.

 

 

Dela blogginlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?